Šriftas:

A
A
A

Fonas:

Įprastas
Baltas
Juodas

Šiandien sveikiname teatro įkūrėją, meno vadovą, režisierių Rimą Tuminą gražaus jubiliejaus proga!

2022 m. sausio 20 d.

Informacija

Menas yra gyvenimo šventė, skirta menininkui užmegzti ryšį su dieviškuoju, – sakė žymus Kanados dailininkas Josephas Plaskettas.

Šiandien mes švenčiame šventę. Meno. Žmogaus. Mūsų – Valstybinio mažojo teatro žmonių ir ištikimų spektaklių žiūrovų. Šiandien sveikiname teatro įkūrėją, meno vadovą, režisierių Rimą Tuminą gražaus jubiliejaus proga. Maestro darbai Lietuvos ir pasaulio scenose buvo ir yra gausiai lankomi ir vertinami žiūrovų. Jo spektakliai gyvuoja ilgus metus, o legenda apie šį Žmogų sklinda plačiai. Tikriausiai taip yra dėl to, kad Maestro Rimo Tumino spektakliuose ryški šventės dvasia, iš jų išeini pakylėtas. Tačiau kur kas reikšmingiau yra tai, jog Režisieriui visuomet svarbiausias buvo Žmogus. Anot R. Tumino, visas gyvenimas yra kelionė į Žmogų. O teatras visada esti mumyse, tik laukia išraiškos. Teatras ir prasideda nuo žmogaus, nuo aktoriaus, nuo jo santykio su menu, galiausiai – su gyvenimu.

„Mūsų bendras tikslas – sukurti gerąjį teatrą, turint omeny tai, ką turime, sakydami „geras žmogus“. Jeigu kas mus taip pavadins, būsim laimingi“, – sako rež. R. Tuminas.

Maestro jau daugiau nei 32 metus, nuo pat 1990-ųjų kovo 2 d., kuria savąjį teatrą, savąjį sodą – Valstybinį Vilniaus mažąjį teatrą, kuriam 2005 m. suteikė gražius ir jaukius namus Gedimino pr. 22. Šiandien didžiuojamės savo „teatru“, savo Sodininku, kuris mus moko: „Jeigu gėles žemėj pasodinsi, jos augs, ir bus šventė. Jeigu paleisi paukštį ir stebėsi, kaip jis skraido, bus šventė.“

Šiandien norime Jums, Maestro, pasakyti: Jūsų pasodintos gėlės sudygo ir pražydo gražiausiais žiedais, o jų aromatas sklinda į neaprėpiamus tolius. Jūsų paleisti paukščiai pakilo aukštai ir sklendžia, plačiai išskleidę sparnus, savo giesme džiugindami Žmogų. O toji giesmė Žmogaus širdyje aidu atsimuša.

Valstybinio Vilniaus mažojo teatro kolektyvas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

. .